A Fény születése – Téli napforduló

Nehéz, fárasztó és megterhelő volt az elmúlt néhány hét?! Nem hiába, hiszen az év legsötétebb időszakát tudhatod magad mögött. Mind a természetben, mind az emberek lelkében felütötte fejét az elmúlás. A Nap most halad át a Skorpió csillagkép fullánkja felett. Nagy bátorságra van szükség ahhoz, hogy képes legyél tisztán látni a tetteid következményeit és önmagad. A régi sebek meggyógyítása egy felelősségteljes, érett felnőttre utaló cselekedet. A kihívásokkal való szembesülés olyan belső érőt ébreszt fel, amelyet a téli napforduló új korszakában már életed felfényesítésére használhatsz.

Az adventi ünnep mindig próbákat, feladatokat állít az ember elé. Beavató időszak, amely megtanít  arra is, hogy “másképp” érdemes szeretni. Másképp, mint eddig.

A téli napforduló a Fény születését jelzi, ami December 21. este 23:23-kor köszönt be hozzánk.  Advent első hétvégéjén (December 1-2.) a Nap az Antares csillaggal volt együttállásban, így a fénye nyitotta meg az adventi ünnepkört. Láss csodát, advent utolsó vasárnapján (December 23.) a Jupiter, a kiáradás szimbóluma és a Merkúr a megértés, értés jelképe áll együtt az Antares csillaggal.

A Nyilas zodiákus, Skorpió csillagkép a legmélyebb stáció az égen. Az Antares csillag  a Skorpió szíve, ami az isteni szeretetet, szerelem legerősebb szimbóluma az égboltnak. Ez a hármas hatás megerősíti azt, hogy az idei téli napfordulón az Antares kerül reflektorfénybe. Eljött a szív megnyitásának ideje! Az égi energiák abban segítenek, hogy az emberek szívei megnyíljanak és tudjanak igazán szeretni.

Az Antares régió

Szeress feltétel nélkül! Önmagadat, másokat és az egész világot. 
Merj szeretni! Merd megnyitni a szíved!
Engedd el a múltat. Hagyd mögött azt, ami megtörtént és koncentrálj a jelenre. Figyelj a pillanatra és légy benne teljes lényeddel. Értékeld azt, amid van és érezd át a bőséget, amit az Univerzum ad számodra.

Antares

Különleges rituáléval koronáznád meg a Fény születésének idejét? Bizalommal ajánljuk Neked a lencse mágiát. Az áldás behívására szombaton, December 22-én délben edd meg a lencse főzelék első adagját, 7 kanálnyit. Gondolj végig arra, hogy életednek boldog bőséget és egészséget ad anyagi/ fizikai szinten.

A második napon, vasárnap,  December 23-án gondolj végig arra, hogy életednek fényt és egészséget ad lelki/ asztrális szinten.

A harmadik napon, hétfőn,  December 24-én gondolj végig arra, hogy életednek boldog bőséget és fényt ad szellemi/ mentális szinten.

Gyertya leoltással zárd le a rituálét. Semmiképp se fújd vagy csippentsd el a lángot! Gyertyakoppintóval, kis pohárkával vagy gyűszűvel oltsd el! Ez a tett olyan, mint amikor a csillagok ellepik az eget napnyugta után.


Áldott, békés, boldog és szeretettel teli Karácsonyt kívánunk!

Emi & Betti

Írta: M. Betti

Képek:
#1 topsimages.com
#2 asztropresszhirek.com
#3 astroeder.com
#4 radiorevolution.it