Földre szállt csillagok

Földre szállt csillagok

Üdvözöllek!

Mielőtt bevezetlek az asztrozófia rejtelmeibe, szeretném, ha jobban megismernél bennünket és a missziónkat.  Az Asztronauta küldetése, hogy minél többen megértsék az Univerzum üzeneteit.

Újra divatba hozzuk az eget. Hiszen a belső harmónia megteremtéséhez kifogyhatatlan tudás áll neked is a rendelkezésedre, viszont ehhez fontos, hogy felismerd a csillagok valódi mondanivalóját. Ezért földi utazásodat kézzel fogható eszközökkel szeretné segíteni, hogy te is részese lehess a csodának.

A blog bejegyezéseket Lages Emi asztroterapeuta hírvivőjeként tolmácsolom majd neked, hogy tiszta és átfogó képet kaphass a spirituális világ működéséről.

Asztromandala személyre szólóan
Asztromandala személyre szólóan

Mi az asztrozófia?

Asztrológia vagy asztrozófia? Hogy is van ez? Sokan összekeverik egymással a két kifejezést, hiszen nem ismerik a különbözőségeiket. Éppen ezért még az elején tisztázzuk, hogy miről is lesz szó a bejegyzéseinkben.

Az asztrológia szókapcsolatban a lógia, logosz jelentése a teremtés ami a lelki, mindennapok megélésében adnak kapaszkodókat. A csillagok ismeretével való alkotás, teremtés ősi tudománya.

Az asztrozófia két szó kapcsolatából jött létre, mégpedig az astro (jelentése: csillag) és a sophia, vagyis zófia (jelentése: bölcsesség).

Így születik meg a Csillagbölcsesség kifejezés.

Az évezredekre visszanyúló tudományág, az égbolton látható csillagképek vizsgálatával foglalkozik. A bolygók mozgásának, csillagképi helyzetének várható hatásait mutatja meg. Elsősorban nem fizikai síkon, hanem az élet sokkal mélyebb rétegeiben. Az Univerzum üzeneteinek megértése segít az önismeret, a személyiség fejlesztés folyamatában. A mindennapok megélésében és a körülötted történő események felismerésében.

Útmutató

Útmutatóként szolgál a belső vizsgálódáshoz, spirituális fejlődéshez. Segít visszatalálni az örök tudáshoz. Híd a csillagászat és az asztrológia között, lehozza a csillagok fényét és energiáját az anyagi valóságba.

Az asztrozófia jóslás, jövendő mondás helyett saját teremtő energiáidra hívja fel a figyelmet. Alkalmat nyújt, hogy teljes lényeddel alakíthasd életed fonalát. Szemléletváltásra sarkall (ami gyakran nehéz munka), hogy vállald a felelősséged a saját sorsodért.

Küzdelmeid, dillémáid során segítő kezet nyújt. Iránytűként jelzi számodra az előrehaladásod lépéseit. Fájdalmas, küzdelmes helyzetekben gyógy(h)ír a lelkednek.

Rávilágít a helyzetben rejlő  fennakadásokra és a fejlődés útjára, hogy tudatosan old fel a benned levő blokádokat,  múltbéli, negatív berögződéseidet. Erőt ad, hogy higgy magadban és bízz a képességeidben.

Lages Emi, asztroterapeuta
Lages Emi, asztroterapeuta

 „Valami érthetetlen kapcsolat van a barátság és a csillag között. Miért csillag a barát? És miért barát a csillag? Mert olyan távol van, és mégis bennem él? (…) Mert nem kíván tőlem és én sem kívánok tőle semmit? Csak azt, hogy legyen, és így, ahogy van; és ő van, és én vagyok, ez kettőnknek tökéletesen elég? Nem lehet rá válaszolni. Nem is kell.”

Hamvas Béla

Kép: #2 Twitter.com/NYCPublicSchool