Elemi istennők

Doreen Virtue az Istennők és angyalok című könyvében bemutatja, hogy bátran fordulhatunk hozzájuk, ha erőnket, önbizalmunkat vagy gyógyító képességünket szeretnénk növelni. Olyan entitások, akik örömmel segítenek, szerető szándékkal játszanak közre a halandó emberek életében.

Önmagad megtisztításához használd mind a négy elemet (föld, víz, levegő és tűz). Először a gondolataidat vizsgáld meg, aztán a tetteidet tudatosítsd, végül a fizikai testedet tisztítsd meg a transzformáció érdekében.

Az elemek istennői segíteni tudnak számodra, hogy könnyítsenek a folyamaton. Mindeközben figyelj az egyensúly fenntartására. Ne dolgozz csupán egy elemmel és mellőzd a többit!

Például, ha csak a tüzes Brigitet hívod, könnyen kibillenhetsz. Fontos, hogy mindegyik minőségből azonos számú istennőt idézz meg.

 A víz elemhez például hívhatod Aphroditét, Sednát vagy Yemanyát, a levegőhöz Arianrhodot vagy Nutot, a földhöz Démétért vagy Perszephonét, a tűzhöz pedig Brigitet, Pelét vagy Vestát.

Tűz elem istennői

Brigit
Üzenete: Ne hátrálj meg! Tarts ki a saját igazad mellett! Állj a sarkadra!

Az istennő kútja gyógyító hatással bír. Dublin melletti Kildare kisvárosában található, amely Brigit katedrálisának helyén épült. A lakosok tiszteletből, a gyógyulások iránt érzett hálából és a tűztől való félelem miatt építették. Hiszen a kelő Naphoz hasonlóan, a belső tüzünk is képes fellobbanni.

A kelta hármasságot képviselő istennő harciasságáról is ismert. Fáradhatatlan védelmezője az oltalmát kérői számára. Mihály arkangyal női megfelelőjének is tartják, hiszen ugyanazt a minőséget képviseli női alakban.

Világszerte az ősi szent napon, Imbolckor, február 1-én ünneplik őt, amely a tavasz kezdetét, a nappali világosság meghosszabbulását jelzi az emberek számára.

Pelé
Üzenete: Légy őszinte magaddal: Mi szíved legfőbb vágya. Amikor életed ritmusára táncolsz, minden szempontból teljes életet élsz. Számolj el őszintén az időddel!

Pelé a hawaii tűz –és vulkánistennő. Sokszor őt tartják felelősnek a földi árvizekért.

Szólítsd bátran Pelét, ha fel akarod ismerni és meg akarod élni életed szenvedélyét, mind a kapcsolatodban, mind a munkádban.

Víz elem istennői:

A vizet a fürdéssel társítjuk, ami szorosan kapcsolódik a testi tisztálkodáshoz és a lelki megtisztuláshoz. Nagyon sok gyógyulási folyamat során a bűntudattól való megszabadulást eredménye. A víz fizikai lehetőséget teremt, hogy egy szertartáskeretében lemossuk magunkról a bűntudatot, az elavult eszméket vagy a múltat.

Szedna istennő

Szedna
Üzenete: Végtelen támogatás – A mai napon és életed összes holnapján támogatást élvezel.

Egy gazdag univerzumban élünk, ami több mint elég mindannyiunk számára. Ám az energia megnyilvánulási formája ezen a bolygón, az ellentétekről, dualitásról, kettősségről szól. Jelen esetben az adásról és a befogadásról. A kulcs ezeknek a megfelelő kiegyensúlyozása. Az egyensúly azon alapul, hogy félelem nélkül adsz, hogy aztán örömmel, hálával fogadj el. Pont úgy, ahogyan lélegzel: mind a ki-, mind a belégzés ugyanolyan fontos.

Inuit eszkimó és alaszkai tengeristennőként a testet és a lelket táplálja.

Kérj tőle bőséges támogatást, főként családod részére. Szintén segítségedre siet a hajózással, szörfözéssel, úszással, búvárkodással kapcsolatos dolgokban, feltéve, ha tiszteletben tartod az óceán lakóit.

 

Yemanya istennő

 

Yemanya
Üzenete: Kedvező alkalom – Fontos ajtók nyílnak meg előtted. Lépj be rajtuk! Ne habozz!

“Az óceánhoz hasonlóan az élet is hullámzik, s az árapály jelensége mozgatja. Időzítés kérdése minden, ha tehát felbukkan egy lehetőség, abban a pillanatban fejest kell ugranod bele. Minden, ami előkészületed érdekében tettél, el fog kísérni. Élvezettel fedezd fel hát  változó ritmusát, és hagyd, hogy elmossa kételyeidet” – Doreen Virtue

Az afrikai és brazil istennőnek tulajdonítják a tenger megteremtését. Minden év december 31-én a brazilok megünneplik Yemanyát, amikor fehér virágokat és apró hajócskákat dobnak a tengerbe. Úgy hiszik, hogy a tenger a földi élet méhe. Yemanya igen erős és tápláló anyaistennő. Védelmez, fenntart és meghallgatja a kívánságodat.

Levegő elem istennője:

Arianrhood
Az idő és a karma képviselője. Nevének jelentése: “ezüst kerék”, ami a Hold és a varázslónő kapcsolatára utal. Az ősi walesiek az égitest és a termékenység istennőjének tartják.

Perszephoné és Démétér

Föld elem istennői:

Démétér:
Hekáté lánya és Perszephoné anyja, a görög mitológiában föld-, termékenység- és anyaistennőként tisztelték. Szólítsd bizalommal, ha a tavaszt akarod ünnepelnéd a téli olvadás után. Ekkor van lehetősége újra találkozni a lányával.

Perszephoné:
Démétér lányaként a görög istennő az istenhármasságból, a Szűz aspektusát jelképezi. Amikor a földön jár kinyílnak a virágok, rügyezni kezdenek a fák. Az alvilágba való visszatértekor kopárrá válik a természet.

Hívd őt nyugalommal, ha újrakezdéshez kívánsz segítséget.

Írta: M. Betti

Képek:
#1 medium.com
#2 Doreen Virtue: Istennők és angyalok
#3 Doreen Virtue: Istennők és angyalok
#4 Doreen Virtue: Istennők és angyalok
#5 greekgoddesses.wikia.com