Egyensúlyról, intuíció életre keltésről parapszichológus és chef szemmel

Az őszi nap-éj fordulót követően beléptünk asztrológiailag a Mérleg havába, asztrozófia tekintekében pedig a Szűz csillagképbe. Eljött az egyensúly teremtés ideje. Bejegyzésünben megosszuk Veled két sikeres Mérleg szülöttjének az intuícióhoz, kreativitáshoz való hozzáállását, amely segíti őket az útjukon.

Az egyiptomi Halottak Könyve szerint Anubisz kutyafejű isten Thot parancsára megméri minden elhunyt szívét. Az egyik serpenyőbe strucctollat tesz, ami pehely könnyű, míg a másikba az ítéletre váró holt lelkét. Minél több szeretet lakozott a halott szívében, annál könnyebb lesz. Viszont mérleg túlsúlyosabb oldala képes lehúzni őt az egységből.

Kutyafejű Anubisz és az íbisz arcú Thot

Ahhoz, hogy a harmónia beköszöntsön, végül maradjon és ne csak átmeneti vendégként legyen szerepe az életedben alapvető változtatásokra van szükség. Nem elég pozitív kifejezéseket mantráznod, boldog képeket vizualizálnod vagy órákon keresztül meditálnod. A megfogant gondolatot ápold és gyarapítsd. Ténylegesen határozd el, hogy kész vagy a harmónia megteremtésére még, ha az fáradalmakkal is jár.

Asztrológia szerint:

A Mérleg havában feléledhet benned a szépség iránti vonzalom. Gyönyörködj a természetben sokszínűségében és a változásra való könnyed hajlandóságán. Jobban megérint az egyensúly fogalma, mint korábban. Többet elmélkedsz ilyenkor az önmagaddal és másokkal levő kapcsolataidon. Vizsgáld meg, hogy mennyire tudsz együttműködni önmagaddal a céljaid elérése érdekében és mennyire vagy figyelmes, ha másokkal kerül sor közös munkára. Harmónikus állapotban te is könnyebben válaszolsz az élet spontaneitására és leszel szinkronban a jelennel.

A 2018-as év során sorsod eddigi tapasztalatai most kerülnek helyére. Az eddig el nem végzett feladataid újra aktualizálódnak, hogy a belső egyensúlyod (Mérleg) irányába léphess tovább.

Asztrozófia szerint:

A Szűz csillagkép mutat rá, hogy amit korábban elvetettél, azt most aratod le. Kérlek tedd mindezt alázattal és szeretettel. Hiszen a mag, amit elszórtál a földbe, feláldozta önmagát, hogy szárba szökkenhessen és termést hozhasson. Így vált teljessé. Hagyd el az ítélkezést, még ha nem is tetszik, amit látsz. Az egykori önmagad legnagyobb tudása alapján cselekedtél. S most itt vagy, hogy behajtsd a termést. Válogasd szét a terméketlent a termékenytől.
“”Előbb a konkolyt szedjétek össze, kössétek kévébe és égessétek el, a búzát pedig gyűjtsétek csűrömbe!” “-Jézus, Máté evangéliuma 13. fejezet 30.
Plitz Zoltán András mkdpl. parapszichológus

Legutóbbi Asztronauta beszélgetésünkre két Mérleg csillagjegy szülöttjét láttuk vendégül. Plitz Zoltán Andrásról és Segal Viktorról kiderült, hogy bár különböző szakmának az elhivatottai, mindketten egyensúlyra törekednek a munkájuk során. Ihlet szerzés, új úton való elindulás céljából szívesen nyúlnak különböző segítségforrásokhoz.

Plitz Zoltán András mkdpl. parapszichológus. Több éve tanít a Tiszta Forrás Intézetben, ahol fő tantárgya a Tarot. Évek óta foglalkozik a láthatatlan megismerésével vagyis mottója: Megfoghatóva tenni a megfoghatatlant.

Segal Viktor chef, gasztronómiai tanácsadó, aki megszállottan keresi az ízeket. Dolgozott Izraelben, Franciaországban, Hollandiában. Tanít, oktat, élményvacsorákat rendez, gasztronómiai koncepciókat ír. Három szakácskönyv szerzője. Filozófiája: egyszerűség, harmónia, felfedezés.

Segal Viktor chef
“Két személyiség találkozása olyan mint, amikor két kémiai anyag vegyül, ha bekövetkezik valamilyen reakció, mindketten megváltoznak.” –
G.C.Jung

Mindketten hisznek a megérzések erejében és használják kreativitásuk kibontakoztatásához. Zoli kiegészítőként használja a Beszélő Csillagkép kártyákat a mindennapi meditációs tevékenységéhez. Viktor a Szextáns csillagkép kihúzásakor rádöbbent a kártyában rejlő szókártya igazságára: szakmájában, például egy menüsor írásához 70%-a az intuíció által vezérelt döntés győz. Hagyja szárnyalni a kreativitását, míg a realitás talaján marad, az adott keretek között. A felismerés csodálatos életérzéssel bírt számára.

„Hogy a fenébe paterolhatnám ki ezt a szörnyeteget a házból?” Amit most mondani akarok, az az, hogy készeknek kell lennünk belső ráérzéseinket követni, és határozottan,félelem nélkül engedelmeskedjünk ennek a belső vezérlésnek.” – Shakti Gawain