Az égbolt álompárja – Vénusz és Mars

A Merkúrt követő két ősbolygó az emberi lét legfőbb energiáit képviseli, amelyek ugyanúgy hatással vannak a nőkre és férfiakra egyaránt. Csupán a minőségi megjelenésük különböző. Ismerd meg a Vénusz és a Mars égitest asztrozófiai jellemzőit.

A Vénusz nevét a római szépség istennő után kapta. A Hold után a legfényesebb objektum az égbolton. Így nem meglepő, hogy  Esthajnalcsillagként is emlegetik. Az egyetlen bolygó, amely női alakról lett elnevezve, a Merkúr és a Föld között kering. A Naptól 48 foknál távolabb sosem kerül.

Marsról, a római háború istenéről sokan azt hiszik, hogy csak a csatának élt. Érdekesség, hogy eredetileg a mezők, az erdők, a termés és a tavasz védnöke volt. Termékenysége miatt vált a férfi erő jelképévé.

A természet furcsa fintora, hogy Föld egyik oldalán a Vénusz/ Nő kering, másik oldalán a Mars/ Férfi. Otthonunk a két különböző energia, a női és férfi minőség folyamatos hatása alatt áll. Mind a Naprendszerben elfoglalt helye szerint, mind a lakóinak tekintetében.

Sandor Botticelli: Vénusz születése

Vénusz: Érzelem, Harmónia

 • Befogadó, Nőies
 • Szimbóluma: ♀ egy kör egy kereszten
 • Tulajdonsága: szeretet, szerelem, egyetértés, szépség, művészi érzék, valamint a művészetek (zene, tánc) és a szórakozás társíthatóak hozzá.
 • Jellemzője: esztétikum, báj, érzékiség, mosolygás, igényesség, kacérság
 • Tevékenysége: simogatás, szépségápolás, testi szerelem, puszilgatás, kacagás, tánc, öltözködés, divattervezés, művészetek iránti érdeklődés (színház, kiállítás, koncert), kedvesség
 • Napja: Péntek
 • Tája: virágokkal teli színes park

Kérdése: Odafigyelek a külsőmre? Mit találok szépnek?

Magasabb rezgésű működés jellemzője: Vonzó, vidám, barátságos és szeretetreméltó személyiség. Művészi hajlam, gyengédség és egészséges érzékiség. Jársz kiállításokra, koncertekre. Ha megkívánsz egy sütit akkor bemész egy cukrászdában és megeszed, mert tudod, hogy megérdemled.

Alacsonyabb rezgésű működés jellemzője: Hiúság, féltékenység, túlzott erotikusság és hisztérikus viselkedés. Külső elhanyagolása.

Sandro Botticelli: Vénusz és Mars

Mars: Bátorság, Akarat

 • Tüzes, Férfias
 • Szimbóluma: ♂ a szellem köréből a konfliktus nyila mutat ki
 • Tulajdonsága: erő, vasakarat, szenvedélyesség, célra törekvés, küzdőképesség és aktív erotika képviselője. Önérvényesítő hajlama és szúrkálódó temperamentuma van.
 • Tevékenysége: udvarlás, hódítás, veszekedés (felpaprikáz), testedzés, megmérettetési vágy, tüsszentés
 • Napja: Kedd
 • Tája: csatamező, harctér, forró és száraz tájak ahol küzdeni kell a túlélésért

Ha a feleségek tudnák, hogy szavaikkal (Merkúr) mennyire ki tudják oltani férjük szerelmi kedvét (Mars), biztosan kevesebb zsémbes nő lenne a világon.

A Marsot táplálni kell dicsérettel, férfiasságának jutalmazásával, bátor kiállásának elismerésével.

Kérdése: Képes vagyok bátor lenni és szembenézni a feladatokkal? 

Magasabb rezgésű működés jellemzője: merészség, határozottság, egészséges önbizalom, tettre készség. Legyőzöm önmagamat, mert képes vagyok irányítani a sorsom.

Alacsonyabb rezgésű működés jellemzője: konfliktus keresés, veszekedés, erőszakosság, mérgelődés.

M. Betti

Képek:
#1 italyonthisday.com
#2 mydailyartdisplay.wordpress.com/