Amikor a csillagok istenek voltak
A görögnek tulajdonított mítoszokat és azok rejtett bölcsességét, világosságát a szkíta magas kultúra papjai, mágusai vitték Görögországba. A szkíta Krisztus előtti VII. századtól került kapcsolatba a déli szomszédjával. A mitológiai ismeretek mellett a csillagalakzatok”elolvasása” jelenti a belső felismerést.
Egy  asztrozófus egy adott személy csillagmandala vizsgálatakor figyelembe veszi a csillagok fényességét, amit a csillagászok a csillagképek csillagainak fényessége sorrendjében, a görög ABC betűiről neveztek el. A legfényesebb az alfa, majd a béta, gamma,stb. Továbbá, elemzésnél fontossá válik az is, hogy egy adott csillagkép mely részével kerül kapcsolatban egy bolygó vagy tengely.

Aries/ Kos csillagkép

Olümposzi védnöke a városvédő istennő, Pallasz Athéné vagy más néven Parthenos Athéna. A Zeusz homlokából születő istennő maga a hajnal, amelynek a fénye analóg a tudás világosságával. Segítségével könnyebb bejárni a sötétség övezte utat és a mély transzformálódás stációit. Harcos istennőként nem erőszakos vagy agresszív. Szűzies tisztaságával védelmez.

Taurus/ Bika csillagkép

Olümposzi védnöke a szépség és szerelem istennője Aphrodité, aki képes előhozni a szeretettel teli lényt is ebből a makacs, konok állatból. Célja, hogy a Bika fejlődése során képes legyen elsajátítani az őszinte érzelmi gondoskodást. Ezáltal biztonságot adó háttérországként szolgáljon embertársainak és természetesen önmagának. A szépségért, a harmóniáért és az egyensúlyért felelős, amit magában hordoz a Bika csillagkép.

Orion/ Nimród csillagkép

A nagy vadász, a magyarok ősapja mutat példát Hunornak és Magornak. A magyarság lelkében az övcsillagoknak (Nimród részeiként) Szent Istvánnak, Szent Imrének és Szent Lászlónak felelnek meg.
A magyar alapítású misztikus rend a Pálosok, a Pilisben az Orion erővonalaira, a csillagkép csillagainak földi megfelelési helyeire kolostorokat, szentélyeket, kultuszhelyeket építettek.

Azt is tudjuk, hogy az egyiptomi nagy piramisokat az Orion csillagképre “építették”. Érdekes “véletlenek”, ugye?

A felemelkedéshez a múlt megismerésére van szükséged, hogy valóban elengedhesd a téged lehúzó erőket. Ehhez a felismeréshez segít hozzá a beavató Nimród csillagkép.

Hesztia, Apollón és Artemisz

Gemini/ Ikrek csillagkép

Olümposzi védnöke Artemisz ikertestvére, a költészet, a jóslás, a zene, a tánc és a művészetek istene volt. A görög Apollón képes volt meggyógyítani, megtisztítani a bűnös lelkeket, ha érdemesnek látta azt. Apollón és Artemisz párosa jeleníti meg a csillagképet, amely egy égi átjáró. Kapuként szolgálnak a Tejútra, az istenek útjára és ugyanitt közlekednek a karmikus körforgásban levő lelkek is.

Cancer/ Rák csillagkép

Olümposzi védnöke Hermész. Az istenek hírnökeként csak ő mehetett le az alvilágba és jöhetett fel onnan büntetlenül. Az igazság tudójaként figyelemre inti a Rákot, hogy ne merüljön el túlságosan érzelmeinek tengerében. Tartsa nyitva a szemét, legyen nyitott a külvilágra is, hiszen éles ollóival, túlzott ragaszkodásával képes összeroppantani még a legközelebbi szeretteit is. Alvilági zsarnok helyett, legyen mennyei bázist adó lény. A csillagképen található az alvilág bejárata is, ezért fontos Hermész szerepe, aki védelmezi azt.

Leo/ Oroszlán csillagkép

Olümposzi védnöke Zeusz. Az apjával vívott harc során minden erejére szüksége volt, hogy leszámoljon vele és átvegye Kronosztól a hatalmat. A görög mitológia legfőbb istensége rátermettséget ad a helyes vezetéshez, teremtéshez. Ítéletet mond az erőszakos hatalomátvétel felett. Az Oroszlán győzelmi stációit bővebben kifejtettük egy korábbi bejegyzésünkben.

Démétér

Virgo/ Szűz csillagkép

Olümposzi védnöke Démétér. A gabona, a földművelés és a növényi termékenység istennője alázatra tanít. Megmutatja, hogy mindennek meg van a maga helye és ideje. Felesleges az árral szembe menni. Aki fényt vet, az fényt arat. A tűz ereje teszi halhatatlanná a lelket.

Libra/ Mérleg csillagkép

Olümposzi védnöke Héphaisztosz, aki Zeusz és Héra fia. Aphrodité férje kovácsolja Hermész mérlegét, mely az isteni ítélet megjelenítője. Halál a szív bekerül az egyik serpenyőbe, a másikban pedig egy strucctoll van, mely az igazság istennőjének szimbóluma. Kérdés, hogy a mérleg egyensúlyba kerül-e. Minél több szeretet lakozott a halott szívében, annál könnyebb lesz.

Scorpius/ Skorpió csillagkép

Olümposzi védnöke Árész, akinek szívét a szemben lévő Bika csillagkép védnöke Aphrodité “uralta”. A harcos istenség erőt ad, hogy a Skorpió szembenézzen önmaga sötétségével, mélységeivel és felülemelkedjen azon. Az ösztönlényből való transzformációt, az egó elhagyását támogatja.

Ophiuchus/ Kígyótartó csillagkép

A görög mitológiában, a gyógyítás istenét Aszklépioszt testesíti meg. A Kígyótartó is beavató tulajdonsággal bír. Ősi kultúrákban a belső erőt és energiát szimbolizálta. Míg az Oroszlán megtanulja ezt uralni, addig a Ophiuchus kézben tarja, könnyedén kezeli. Olyan titkokat, tudást tár fel, amely képes új szintre emelni a halandó ember elméjét.

Artemisz, Hold istennő

Sagittarius/ Nyilas csillagkép

Olümposzi védnöke Artemisz. A Hold istennőjét elsősorban vadászként emlegették, azonban az ő nevéhez köthetőek a beavatási szertartások is. A tudattalan, a misztikus ismeretek őrzője világosságot ad a sötétségbe borult elmének. Természetesen, ha az megérett rá.

Capricornus/ Bak csillagkép

A régi Mezopotámiában a Gazella nevet kapta. Olümposzi védnöke Kronosz és Rheia legidősebb leánya Hesztia. A családi tűzhely és tűz istenasszonyaként felügyelte a tisztaságot, tisztességet, a becsületet és a jóságot. Segítséget ad, hogy a tudással bírók ne váljanak kíméletlenné, ne gázoljanak át másokon. Helyette alázattal a szívükben, felsőbb ismereteikkel bőségben és azt cselekedve éljenek.

Zeusz és Héra

Aquarius/ Vízöntő csillagkép

Olümposzi védnöke Kéra, aki Kronosz és Rheia legidősebb leánya, Zeusz testvére és egyben felesége. Héraklész próbái során sokszor akadályozta a sikerét, azonban pont a feladatok nehezítésével érte el, hogy a hős méltóvá vált az isteni címre. Könyörtelennek tűnik, de a magasabb cél érdekében tette, hogy Héraklész minden erejét felhasználja, erényeit megmutassa.

Pisces/ Halak csillagkép

Olümposzi védnöke Kronosz és Rheia fia, Zeusz testvére, Posszeidón/ Neptunusz. Ő a tenger, a távoli vad vizek ura és a mélységekkel teli lélek titokzatos óceánjának megtestesítője.

Írta: M. Betti

Képek:
#1 medium.com
#2 theoi.com
#3 pinterest.com
#4 pinterest.com
#5 moonipulations.com
#6 steemkr.com